AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

Machu Picchu abri per un turiste solitar

13 otobre 2020

Peru ia abri la ruinas inca de Machu Picchu per un turiste japanes solitar ci ia espeta tra cuasi sete menses per visita esta loca de erita mundal.

Jesse Katayama ia vole visita Machu Picchu en marto, ma lo ia clui par causa de COVID-19. Alejandro Neyra, ministro de cultur, ia esplica ce on ia dona un permete spesial a Katayama car el ia fa un solisita spesial.

La sitadela inca antica es la atrae turiste la plu popular en Peru, e on previde ce lo va reabri con capasia reduida en novembre, sin dona un data esata.

Katayama ia intende pasa sola alga dias en Peru, ma ia deveni trapida a media de marto en la vila Aguas Calientes, prosima a Machu Picchu, par regulas de viaja en la pandemica.

“El ia veni a Peru con la fantasia de pote entra,” Neyra ia dise a un confere jornaliste virtual ier. Katayama ia es permeteda a entra a la ruinas con la xef de la parce a saturdi “afin el pote fa esta ante revade a sua pais,” Neyra ia ajunta.

En un video rejistrada a la culmina de la monte Machu Picchu, la turiste ia selebra sua viaja longa espetada. “Esta turi es vera stonante, grasias,” el ia dise.

Peru ia reporta plu ca 849 mil casos de coronavirus e 33 mil moris pos la comensa de la pandemica.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).