AORA OJI
Novas de la mundo, simple reportada en elefen
2021 · 2020 · 2019 · 2018 · 2017 · 2016 · 2015 · 2014 · 2013

La risca de estingui per 33% de plantas african tropical

21 novembre 2019

Un tri de plantas tropical en Africa es en via a estingui, longo un esplora nova.

La rejiones la plu afetada es multe de Africa ueste, Itiopia e partes de Tanzania e la Republica Democrata de Congo. Los risca perde plu ca 40% de sua abunda de plantas. Spesies perilida includi arbores, arboretas, erbas e vites leniosa.

Siensistes dise ce la plantas es menasada par desforesti, la popla cresente e la clima cambiante.

Dr Thomas Couvreur, rexercor xef a la Instituida Nasional Franses per Developa Sustable, ia dise: “Biodiversia furni beneficas nonombrable a umanas, e la perde de diversia perili nosa futur.”

El ia ajunta ce la perde de biodiversia va es spesial problemosa en Africa tropical, “un rejion de diversia noncredable ma con espetas de defias major sosial e political e crese rapida de popla en la desenios veninte”.

La concluis de la studia es fundida sur un metodo revisada de evalua la risca de estingui. Evaluas ofisial es rejistrada en la Lista Roja de Spesies Perilida, publicida par la Uni Internasional per Conserva de Natur.

Asta aora, on ia evalua cuasi 90% de mamales e du tris de avias, ma min ca 8% de plantas vascular (la florintes e la plu de la otras, escluinte la moses e la alges).

La rexercores ia usa un metodo simil, ma plu rapida, per evalua la risca probable de estingui per plu ca 20 mil spesies de planta.

Los ia trova ce 33% de la spesies es posible menasada par estingui, e un plu tri de la spesies es rara e va veni posible en peril de estingui en la futur prosima.

Esta paje es presentada con la lisensa CC Attribution-Share Alike 4.0 International.
Lo ia es automatada jenerada de la paje corespondente en la Vici de Elefen a 10 novembre 2021 (17:34 UTC).